Adaugat in: Sfaturi

Povestea borcanului de 800

Povestea borcanului de 800.

De când a început pandemia muncesc foarte mult, dupa izolarea orașului Suceava am rămas in oraș, pentru siguranță. Ne-a fost foarte greu, pruncul nostru nu a stat niciodată fara noi, de data aceasta a fost nevoit, ba cu o vecină, ba cu un prieten. De câte ori vorbeam la telefon îmi spunea ca vrea la pădure, sa mănânce in pădure, să stea cu cortul, sa alerge cu ciutele.

Adoră pădurea, oricând alege muntele.

In 2 luni a repetat de fiecare dată această dorință. Spre sfârșitul voluntariatului meu i-am promis că o sa ajung acasă și vom mânca cât vrea el doar in pădure. Pruncul a fost foarte atent. Din prima zi, mi-a adus aminte de promisiunea făcută. "Mami haida sa papam in padule". Zis si făcut, mereu imi respect promisiunile față de el.

Pun mâncarea în borcan (800 ml), iau o pătura, cateva jucării, cărțile preferate, niste creioane colorate si la drum. Nu vă gândiți că m-am dus la zeci de km, doar prin împrejurimi, Țara Dornelor este atât de frumoasă. Și așa am ținut-o 3 luni,atât prânzul cât si cina erau in pădure. Mă simțeam atât de copilă, îmi aducea aminte de copilarie și de tradiționalul "mersul cu ziua" , pe timpul verii așa făceam bani,doar că acum era o adevărată plăcere, natură, copil, aer, o adevărată relaxare.

In 3 luni de zile ne știa tot orașul, mânca în parc, la izvor, în padure, etc. Acum o să ma întrebați de ce am permis asta, ei bine... pentru că nu mi-a cerut imposibilul, iubește natura,oferă orice pentru o plimbare in pădure ( televizor, jucarii, etc) prefer să merg cu borcanul în pădure pana la liceu dacă asta înseamnă copilărie fara tehnologie, fără ecranul pus in față, fără" butonul de liniște" activat. Am noroc, nu-i place telefonul, recunosc că nici nu l-am oferit, la televizor are program pe care niciodată nu-l respectă se plictisește in primele 15 minute din 60.

Știți de ce nu s-ar plictisii niciodată?

De ieșitul afară, uneori stam cu orele, si ne plimbăm prin tot orașul. Mă întristează faptul că nu văd copii afară, vad doar copii stând cu mâna pe telefon, sau părinți atenți/ conectați la telefoane, langa un copil care cere disperat "mami vreau să mă dai in leagăn!! ". Da știu este simplu să-i pui o tabletă in față sau un telefon și tu sa stai relax la un suc, dar oare facem bine? Nu. Asta nu înseamnă copilărie, asta înseamnă confort și dezinteres față de viitorul său, sunt prea dură nu? Dar ecranul ăsta distruge, nu-l ajută cu nimic. Văd prea multi copii cu ecranul in față, de la 3 luni chiar.

Dacă copilul plange, hop ecranul. Dacă nu sta la masă, hop telefonul. Dacă nu mănâncă, hop tableta.

Și uite cum distrugem o binecuvântare, o distrugem cu bună știință, pentru ce? Pentru puțină liniște. Eu nu vreau liniștea asta, eu vreau vânătăi, eu vreau julituri, eu vreau un copil ce aleargă, vreau să se bucure de această copilarie, de aceasta viață.

Mi-aș dorii sa văd mai multi copii cu mâncarea pusa în borcan , să coloreze, sa alerge, să iubească natura... dar, comoditatea părinților distruge copilăria, sau o închide intre like-uri si shar-uri.

Și uite cum mâncarea la borcan poate fi o lecție pentru el, o placere pentru amândoi, puțină nostalgie pentru cei care ne văd așezați pe o pătura, pe o bancă, pe iarbă cu borcanul de 800.

Cândva pruncul meu o sa prețuiască aceste momente, cu părere de rău o spun, pe cale de dispariție. Și uite cum borcanul de 800 in anul 2020 a devenit un fel de" mers cu ziua" dar de plăcere, cu dorința de a te relaxa, cine ar fii crezut una ca asta?

Eu nu.

Articole vechi
Și eu sunt obosită, cu un singur copil

Și femeile cu un singur copil, sunt mame... Maternitatea nu este ușoară, del

LECTII / 01-11-2020
Cheltuiala mea, inutilă

Cheltuiala mea, inutilă sau febra cumpărăturilor Viitoarele mămici au u

SFATURI / 06-10-2020
Sa dezlegam un mit...

Sirop ( suplimente alimentare) pentru imunitate. Ce este imunitatea? Imuni

NUTRITIE / 10-04-2020
Nu sunt un om bun

Nu mi-am dorit niciodata asta Sunt a dracu, lupt pentru dreptate, pentru tot

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Cu diversificarea dupa noi, pe munti

Prima excursie cu bebe, in plina diversificare. Toate mamicile fug de diversifi

NUTRITIE / 10-04-2020
Pentru ca asta inseamna casatoria!

Da, stau in spatele sau, in spatele sotului meu... Pentru ca asta ne-am jurat

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Eroul meu

Zilele trecute am trecut printr-un ocean de sentimente, am injurat, am plans, am

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Saltul mental

Saltul mental Povestea lui începe cu: un bebeluș agitat, nu doarme, nu s

CHOPPERMOM / 11-08-2020