Adaugat in: Sfaturi

Cheltuiala mea, inutilă

Cheltuiala mea, inutilă sau febra cumpărăturilor

Viitoarele mămici au un simț, ăla de a cheltui când vine vorba de un copil, O data cu testul pozitiv vin si cheltuielile Pe ce am cheltuit eu inutil? Ei bine, lista este lungă :

1) Pătuțul :

Și faci ochii mari, Pentru mine a fost o cheltuială inutilă, Am dat 800 ron pe el, aparători, cearșafuri, saltea cocos, toate pentru 30 de minute, atât a stat. Cum îl puneam, cum plângea. Am renunțat la el,l-am donat.

2) Suzete:

Mă gândeam ca este musai, toți copii accepta suzeta, eu am născut excepția. Refuz total. Si am luat vreo 5 bucăți. Donate și ele. Deseori văd mame care "obligă" sau se impun veghement in refuzul lor, Dacă copilul nu vrea de ce îl obligi? Și primesc răspuns :" pentru că toți au și așa trebuie". Total greșit.

3) Haine:

Ei bine aici mare cheltuială, si nu te poți abține, sunt atat de drăguțe, nu? Am cumpărat foarte multe pentru 0-3 luni, cu gândul ca sunt mici și sigur nu pun câte o mașină per zi la spălat ( se recomandă spălarea separată) Ei bine, pruncul meu s-a născut de 5 kg și 56,5 cm a fost îmbrăcat începând cu mărimea 3-6 luni din maternitate. Le-am vândut.

4) Biberoane, tetine :

Nu știam daca pot alapta, cum o sa fie, daca acceptă sau nu sânul, bazată pe tot felul de sfaturi neactualizate. Asta pana am fost la un curs de inițiere în alăptare și nutriție pediatrica, dar erau deja cumpărate. Iar am dat banii aiurea. Le-am vândut.

5) Papuci:

Ohh, nu m-am gândit că sunt inutili, mai ales că majoritatea bebelușilor aveau. Tot la curs am aflat că sunt chiar periculoși, pentru că opresc circulația periferică și îi amorțesc picioarele sau ca iarna 2 perechi de șosete ( cu lână) sunt mai eficiente decat 1 pereche de papuci. În plus nu se nasc direct in picioare.

6) Tone de șervețele umede,

Mereu văd diferite promoții, și ești tentat. Am luat câteva pachete, fără să iau in calcul că nu sunt tocmai ok. De ce? Apa si săpunul dupa fiecare schimbat este mult mai igienic, nu prezintă risc de alergie chimică ( al meu prunc a avut eritem alergic din cauza lor). Le foloseam rar, atunci când nu aveam acces la o sursa de apă. Donate.

7) Leagănul electric,

Cred că cea mai mare tâmpenie inventată, din punctul meu de vedere. Copilul are nevoie de brațele mamei, de caldura sa, de mirosul său. Eu l-am cumpărat, l-am pus de 3 ori, de fiecare dată plangea foarte tare și vărsa, ca să aflu pe la varsta de 1 an ca are rău de mișcare, de aici si refuzul, și vărsatul. Alți bani dați degeaba.

8) Căruciorul : Asta a fost cea mai mare investiție, una proastă. Am dat 19 milioane pe el, plimbat o singură dată, aproximativ 2 h. La fel, refuz categoric. Deja eram epuizată, îl căram in brațe peste tot, am încercat multe metode și tot l-a refuzat. Am descoperit sistemele ergonomice ( sling cu inele, wrap țesut) ele mi-au fost de mare ajutor. Vândut și el.

9) Pernă pentru colici, mărgele pentru colici,

Am fost norocoasă, nu a avut colici.

10) Căni pentru apă:

O dată cu diversificarea ( de la 6 luni) am cumpărat 7 căni diferite, toate refuzate in favoarea paharului de shot, cu el a băut singur pentru prima dată apă.

Cam atât de mult am cheltuit...inutil.

Mamele refuză sa accepte aceasta înfrângere, a banilor dați aiurea, și încearcă tot felul de metode, eu zic ca este total greșit. Dacă pruncul refuză este foarte important să accepți alegerea sa.

Sau să cauți o alternativă bună pentru amândoi. Eu recunosc că am insistat cu căruciorul, ba prin gropi, ba cu sunete albe, ba dezbrăcat, fără nici un rezultat.

Pur si simplu a vrut langa mami, la pieptul meu și nu este nimic greșit in asta. Dacă nu-l ții acum la piept când îl ții? Nu este ușoară maternitatea, dar este atât de plăcută. Eu te sfătuiesc să - ți asculți copilul, să-i oferi libertatea asta,

Daca copilul X are suzeta nu trebuie să dețină și al tău, Daca copil Y stă doar in cărucior sau sta cu orele in carucior nu trebuie sa stea și al tău, Dacă copilul vecinei iubește legănatul nu trebuie sa iubească și al tău.

Nu, suntem diferiti prin natura noastra umană, și ei sunt diferiți nu încerca să-l încadrezi într-un tipar doar de dragul de a o face. Acceptă că al tău este diferit. Și tine-l in brațe pentru fiecare refuz, o să tânjești după aceste momente.

Ah, și nu cheltuii ca mine.

Articole vechi
Și eu sunt obosită, cu un singur copil

Și femeile cu un singur copil, sunt mame... Maternitatea nu este ușoară, del

LECTII / 01-11-2020
Cheltuiala mea, inutilă

Cheltuiala mea, inutilă sau febra cumpărăturilor Viitoarele mămici au u

SFATURI / 06-10-2020
Sa dezlegam un mit...

Sirop ( suplimente alimentare) pentru imunitate. Ce este imunitatea? Imuni

NUTRITIE / 10-04-2020
Nu sunt un om bun

Nu mi-am dorit niciodata asta Sunt a dracu, lupt pentru dreptate, pentru tot

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Cu diversificarea dupa noi, pe munti

Prima excursie cu bebe, in plina diversificare. Toate mamicile fug de diversifi

NUTRITIE / 10-04-2020
Pentru ca asta inseamna casatoria!

Da, stau in spatele sau, in spatele sotului meu... Pentru ca asta ne-am jurat

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Eroul meu

Zilele trecute am trecut printr-un ocean de sentimente, am injurat, am plans, am

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Saltul mental

Saltul mental Povestea lui începe cu: un bebeluș agitat, nu doarme, nu s

CHOPPERMOM / 11-08-2020