Adaugat in: Sfaturi

Mafia SAJ SUCEAVA

Am obosit.


M-au obosit.

Nu credeam că am să zic așa ceva dar avem un sistem medical bolnav, atât de bolnav încât nu vor să accepte normalul. Am început o nouă etapă, cu mult entuziasm și dornică de a învața. Neavând experienţa, recunosc, medicina de urgență, concret? Serviciul de ambulanță Suceava. Am întâmpinat de la început probleme, multiple cerințe, recomandări, acte, într-un final am depus dosarul și a fost acceptat, am fost foarte bucuroasă, însă... durerea acum începe.

Am dat un examen pe data de 2 noiembrie, am semnat contractul pe 3 noiembrie, au urmat 15 zile de probă, cu un program de 12/24, cu o navetă de la Vatra Dornei în concluzie peste 200 km per tură, mă trezeam la ora 4 să ajung în stație la ora 7:00/7:45, urmau 12 h de muncă, și când zic muncă, mă refer la muncă brută, 10 solicitări în 12 h, adică 10 cazuri în 12 h, minim 6h în combinezon, o masă per zi, băut maxim 800 ml de apă per zi, cam asta înseamnă o zi într-o ambulanță. Alt examen, încă 15 zile de navetă.

După 30 de zile, iar examen, fiecare examen dat fără dată, titlu, ștampilă, 4 foi A4 cu 28/30 de grile, nerespectând legea 55/2020 în care este stipulată această regulă, "fără examen pe perioada stării de alertă, iar instituția este obligată să ne instruiască" ce a făcut această instituție? Spălare de bani, o mafie pusă bine la punct, cum fac?

Cer locuri de muncă pentru fiecare substaţie, vin candidații, îi robesc 30 de zile, nu li se decontează naveta, sunt fete care nici nu au primit banii pentru zilele lucrate, nu înregistrează nici un contract la ITM, suntem trimiși acasă cu binecunoscuta replică "vă sunăm noi", au trecut 3/4 zile m-am prezentat la muncă, surpriză!!! Mi-au vorbit urât și m-au trimis acasă, din nou. Ce se întâmplă cu banii veniți de la Ministerul Sănătății? Ajung în buzunarul conducerii. Inspirată de fel, mi-am verificat contractul la ITM, altă surpriză, neînregistrat! Acum întreb, sunt mai curioasa de fel, dacă nu mergeam la ITM îmi primeam banii? Clar nu! La presiunea celor de la ITM ne-am luat salariul și sunt la muncă.

În 30 de zile nu am semnat nici o condică, nu am fost puși pe nici un grafic (7/10 persoane) am făcut o navetă infernală, epuizare psihică și fizică, salariul l-am primit după ce am apelat la ITM, naveta nu a fost decontată. Dupa cele 30 de zile m-am prezentat în substația Vatra Dornei, având un contract activ, am fost înjurata și jignită în cel mai urat mod, tocmai de conducere, am fost trimisă acasă cu jigniri, când l-am întrebat "de ce să merg acasă? pentru că am un contract activ" răspunsul lui? "pentru că așa zic eu".

Am mirosit ceva putred.


Ce înseamnă asta?

Am muncit la negru, într-o instituție de stat, am dus pacienții în UPU la negru, eu lucrând la negru, am luat țeapa vieții mele la SAJ SUCEAVA. După zeci de reclamații, avocați și petiții, abia ne-am primit salariile, cu jigniriile aferente. Evident că acum tragem, ponoasele, lucram și 5 zile la rând, adică 12h, ajungi după ora 23 acasă și a doua zi o iei de la capăt. Sunt epuizată, obosită să lupt, să lupt pentru a salva vieți, să fiu mai instabilă hemodinamic decât propriul pacient.

Ce vreau eu?

Să mi se respecte contractul, să fii om. Și o explicație din partea conducerii, de ce am fost tratați ca niste animale, fără empatie, fără pic de respect, suntem oameni, lucrăm cu oamenii și suntem inumani. Sunt atât de obosită încât sunt cu perfuzia la purtător și vărs, cu toate acestea sunt la muncă și câte 5 zile la rând, conform graficului. Este foarte dureros, vin cu dorința de a ajuta și ești tratat așa. Oare când se va schimba ceva? In această țară? Domnule președinte Iohannis, am lucrat la negru în cadrul Ministerului Sănătății, cu o conducere coruptă și hapcână după bani.

Ce este mai dureros? Faptul că trăim în era tehnologiei și totuși suntem primitivi. Îmi asum acest articol, venind cu dovezi clare, înregistrari video/audio unde suntem "provocați" să ne dam demisiile dacă nu vrem desfacerea contractului de muncă cu literă de lege, unde suntem trimiși acasă având un contract activ, unde suntem jigniți și tratati inuman.


Dacă vrei să schimbi ceva, începe cu orașul tău, cu locul tău de muncă, începe cu tine.

Respect asistențiilor care ne-au ajutat și instruit, vă mulțumesc frumos pentru tot.

Fapte, nu vorbe!

P.S: prețul pentru a salva vieți este de 10.000 €.

Articole vechi
Și eu sunt obosită, cu un singur copil

Și femeile cu un singur copil, sunt mame... Maternitatea nu este ușoară, del

LECTII / 01-11-2020
Cheltuiala mea, inutilă

Cheltuiala mea, inutilă sau febra cumpărăturilor Viitoarele mămici au u

SFATURI / 06-10-2020
Sa dezlegam un mit...

Sirop ( suplimente alimentare) pentru imunitate. Ce este imunitatea? Imuni

NUTRITIE / 10-04-2020
Nu sunt un om bun

Nu mi-am dorit niciodata asta Sunt a dracu, lupt pentru dreptate, pentru tot

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Cu diversificarea dupa noi, pe munti

Prima excursie cu bebe, in plina diversificare. Toate mamicile fug de diversifi

NUTRITIE / 10-04-2020
Pentru ca asta inseamna casatoria!

Da, stau in spatele sau, in spatele sotului meu... Pentru ca asta ne-am jurat

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Eroul meu

Zilele trecute am trecut printr-un ocean de sentimente, am injurat, am plans, am

CHOPPERMOM / 10-04-2020
Saltul mental

Saltul mental Povestea lui începe cu: un bebeluș agitat, nu doarme, nu s

CHOPPERMOM / 11-08-2020