Ligia Rebeca Ghinghiloschi

Cine sunt?

Asta ma întreb și eu uneori, după o noapte albă...mamele știu despre ce vorbesc.

Majoritatea descriilor încep așa "în primul rând sunt mamă", eu nu, în primul rând sunt un copil, asta și din cauza înălțimii.

În primul rând sunt femeie, prietena copilului meu, și partener de tâmpenii (sar cu el în noroi sau punem dulceață în pantofii bunicului, amândoi), apoi soție, pasionata de medicină, de nou și deschisa pentru actualizare și nu în ultimul rând, mamă imperfectă.

De ce imperfectă?

Pentru că nu-mi place rozul, rozul ăla neon postat peste tot, o mamă nu este roz, o mamă imperfectă este un curcubeu de stări, neagra de nesomn, albastra de nervi, galben de antipatica, un altfel de curcubeu, eu ii zic curcubeul realității, realității de mamă. Nu te speria, îs mai realistă decât te aștepți.

Nu există mamă perfectă, nu exista" mamă roz " exista echilibru, atât. Acest blog pune în scenă, tipologia mamelor nomad, după definiția Dex- ului:

"(Persoană, grup social) care nu are așezare statornică într-un loc, care se mută dintr-un loc în altul, care rătăcește" exact ca un copil, toddler etc. Eh, exact asa se simte o mamă, o mamă normal de imperfecta. O mamă ca mine, imperfectă de tip nomad, cum îmi place mie să zic:

  1. Nu este dezinformată, nu dă ceai ca așa zice baba de la poarta gri.
  2. Nu începe diversificarea de la 3 luni ca asa zice soacra.
  3. Nu pune copilul între perne de la 6/7 săptămâni că așa vede pe social media.
  4. Nu se agață de scuza " nu am avut lapte" când refuza alăptarea ( nașterea este o alegere, alăptarea este o responsabilitate).
  5. Nu promovează antivax, sau tratamente de tip " ulei esențial".
  6. Nu crede în detox-ul mass-media, detox pe creme, detox în diete, detox cu ulei, detox pentru copii, detox, detox... Asta face doar ficatul, organ intern.
  7. Nu infofoleste copilul ca pe un roboțel la temperaturi cu plus.
  8. Nu se joaca cu termenul de valabilitate ale produselor (a pune în congelator un produs care urmează sa expire în 24 h ca să-l scoți după 2/3 zile, nu înseamnă siguranță).
  9. Nu accepta ciocolata de la 4/5 luni ca drept gustare și nu folosește scuza " frații mai mari oferă".
  10. Iubește informația actualizată.

Cam despre asta este vorba.

Felicitări ești o mamă nomad și imperfectă. Te îmbrățișez.